Kolači kroz istoriju

субота, 10. децембар 2016.

MINI ČIZKEJK

Lično više volim nemačku varijantu kolača od sira, blažu, manje slatku i sirastiju od američke, ali primećujem da se ta verzija kod nas nije odomaćila. A moram da priznam i da je ja sama retko pravim, zato što je američki kolač brži i manje komplikovan. U ovom receptu šećer je sveden na minimum i dodata je kisela pavlaka za laganiji osećaj tokom konzumacije, ali ubrzo ću se naterati i da napravim pravi, debeli i preukusni kolač od sira .
Sastojci:
  • 1 šolja mlevene Plazme
  • 80 g putera
  • 450 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 80 g šećera
  • 2 jaja 
  • vanila
  • 1 šolja jagoda ili bilo kog drugog bobičastog voća
  • 1 kašičica limuna
  • 2 kašičice šećera
Pomešajte plazmu i otopljeni puter u manjoj činiji da dobijete zrnastu, trošnu smesu. Kalupe za mafine ispunite sa dve kašike keksa i dobro utapkajte kašičicom. Stavite da se peče 5 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Izvadite i potpuno ohladite.
 
Dok se korica hladi, uutite krem sir sa pavlakom, šećerom, jajima i vanilo dok ne dobijete glatku, tečnu smesu. Sipajte u kalupe dok ih ne popunite (moji su kalupi nešto dublji, te sam ih punila sa tri kašike fila), otprilike dve kašike fila. Pecite 20 minuta i ne dozvolite da fil počne da puca, trebalo bi da je još uvek pihtijast kada se izvade. Ostavite da se potpuno ohlade, pa ih izvrnite na tacnu, sami će lako ispadati iz kalupa.
Odozgo sipajte po kašiku/dve sosa. A za sos kuvajte jagode sa šećerom i limunom oko 15 minuta, ohladiti (ponovo) dobro.

Нема коментара:

Постави коментар